A goat found in the relics of Ar Gunt of research on the skull some results - Mandakh, Davaasuren (Studia Archaeologica, 2024)
2022, in Songinokhairkhan district of Ulaanbaatar city, the team of Mongolian-Hungarian joint project “Study of the relationship between the Asian Hunnu” in 2022 excavated 7 memorial related to the Hunnu period in the area called Ar Gunt. Bones of animals, wild animals and dogs of varying levels of preservation were found in these memorial. The small number of goat bones found in this site were determined by the shape of the horns to identify the breed of goat they belonged to. Ар гүнтийн дурсгалаас илэрсэн ямааны толгойн ясан дээр хийсэн судалгааны зарим үр дүн Хураангуй: 2022 онд Улаанбаатар хотын Сонгинохайрхан дүүрэгт Монгол-Унгарын хамтарсан “Азийн Хүннүчүүдийн харилцаа хамаарлын судалгаа” төслийн баг 2022 онд Ар гүнт хэмээх газарт Хүннүгийн үед холбогдох 7 дурсгал малтан судалсан байна. Эдгээр дурсгалуудаас хадгалалтын түвшингээр өөр хоорондоо ялгаатай мал, зэрлэг амьтан болон нохойн яс илэрч олдсон юм. Энэхүү дурсгалаас илэрсэн цөөн тооны ямааны ясыг эврийн хэлбэрээр нь ямар үүлдрийн угсаа гаралтай ямаа болохыг тодорхойлохыг зорьсон судалгааны товч үр дүн юм. Түлхүүр үг: Морфологи хэлбэр судлал, Физиологи бие судлал