(untitled) (Studia Archaeologica, 2023)
In 2018-2019, the Mongolian-Chinese joint archaeological field research team conducted research in the region of Galuut Sum and Tsagaan Turuut River valley in Bayankhongor province. In the course of this research, we presented about a tamga that was found in the Yamaan usny am winter place at the foot of Han Mountain. We determined the shape, size, description method and characteristics of the tamga, based on comparision with the seals found in the territory of our country, we believe that it belongs to the Xiongnu impire. Ямаан усны өвөлжөөний тамга Товчлол. Монгол-Хятадын хамтарсан археологийн хээрийн шинжилгээний анги 2018-2019 онд Баянхонгор аймгийн Галуут сумын нутаг, Цагаан Туруут голын хөндийд хайгуул судалгаа хийсэн юм. Энэхүү судалгааны явцад Хан уулын өвөрт орших Ямаан усны амны өвөлжөө хэмээх газраас олдсон нэгэн тамганы тухай энд өгүүлнэ. Бид тус тамганы хэлбэр, хэмжээ, дүрслэлийн арга барил, онцлогийг тодорхойлж, манай орны нутаг дэвсгэрээс олдсон тамга тэмдгийн дүрслэлүүдтэй харьцуулан үзсэний үндсэн дээр Хүннүгийн үед холбогдоно хэмээн үзэж байна. Түлхүүр үг. Цагаан Туруутын гол, Хүннү, Ямаан усны амны өвөлжөө, Тамга