(untitled) (Proceedings of the Institute of Biology, 2023)
With the increase in the adulteration and fraudulent practices involving animal-derived products, such as agricultural products, food, and feed, and the potential risk of transmission of animal-derived diseases, the qualitative and quantitative detection technology of animal-derived ingredients has become a research hotspot as an efficient detection method to ensure food safety and protect the rights and interests of consumers. Comparing and analyzing the complete mitochondrial genome sequences of ten animals, cattle specific primers and probe were designed for the identification of cattle derived components using real-time PCR. The results showed that the pair of primers and probe developed for the detection of cattle components were highly specific and sensitive as they were able to identify as low as 1 picogram of DNA. The results obtained from the quantitative detection of cattle origin in beef products demonstrate that the method exhibits a strong capability for accurate quantitative detection. Сүү, цагаан идээн дэх үхрийн сүүний гарлыг тодорхойлох шинжилгээний аргын судалгаа Хураангуй. Малын гаралтай хүнс, тэжээлийн бүтээгдэхүүнийг хуурамчаар үйлдэх, залилан мэхлэх явдал гарч, малын гаралтай өвчин дамжих эрсдэл нэмэгдэж байгаатай холбогдуулан малын гаралтай бүтээгдэхүүнийг чанарын болон тоон илрүүлэх технологи нь хүнсний аюулгүй байдлыг хангах, хэрэглэгчийн эрх ашгийг хамгаалах судалгааны чухал сэдэв болж байна. Арван төрлийн амьтны митохондрийн геномын бүрэн дарааллыг харьцуулж, шинжлэн, үхрийн өвөрмөц праймерууд болон пробыг сонгон, бодит хугацааны полимеразын гинжин урвал (ПГУ) ашиглан үхрийн гаралтай сүүний орцыг тодорхойлох зорилготой энэ судалгааны ажлыг хийлээ. Үр дүнд нь үхрийн сүүний гаралтай орцыг илрүүлэхэд зориулж боловсруулсан хос праймер болон проб нь өвөрмөц бөгөөд мэдрэмтгий болохыг харуулсан. Энэ арга нь нэг пикограм ДНХ-ийг илрүүлэх чадвартай. Үхрийн сүүн, махан бүтээгдэхүүнд үхрийн гарал үүслийг тоон аргаар илрүүлсэн үр дүнгээс үзэхэд тус арга нь тоон илрүүлэх чадвар сайтай болохыг харуулж байна. Түлхүүр үгс: үхрийн гаралтай найрлага, үхрийн өвөрмөц праймер, проб, TaqMan