A study of verb states in Ujimqin dialect - Feng, Bao Ben (Mongolian Language and Literature Studies, 2024)
Үзэмчин аман ярианы үйл үгийн байдлын айг шинжлэх нь Тус өгүүлэлд үзэмчин аман ярианы үйл үгийн байдлын айн хэрэглээний онцлогийг эрдэмтэн мэргэдийн судалгааны бүтээл дэх тодорхойлолттой уялдуулж, жишээлэн тодруулсны дагуу өмнөх судлаачдын үзэмчин аман ярианы үйл үгийн байдлын айн судалгааны бүтээлд төдийлөн дурдагдаагүй бүр мөсөн үйлдэх байдлын утгыг илтгэх [-ʧʰik,-ʧʰәk], үйлдэсхийх байдлын утгыг илтгэх [-βɘskәː], давтан үйлдэх байдлын утгыг илтгэх [-ᴀːtliː /-әːtliː /-ɔːtliː /-oːtliː], үргэлжлэн үйлдсээр байх байдлын утгыг илтгэх [-sᴀːr pɛː /-sәːr pɛː /-sɔːr pɛː /-soːr pɛː] зэрэг дагаврын тухай судалж, эрдэмтдийн бүтээлд тайлбарласан үйл үгийн байдлын айн зарим дагаврын тухай саналаа дурдав. Түлхүүр үг: үзэмчин аман яриа; үйл үгийн байдлын ай; хэрэглээний байдал