The use of written root sources in Mongolian autobiography - Z, Purevsuren (Mongolian Language and Literature Studies, 2024)
In this article the author specifically examines the concept of “Biography root” or “Biography root source” that has emerged in connection with autobiography over the course of several hundred years of development, and its part, “Biography root source”. Then, the main sources of “Biography root source” and their general characteristics, content, form, effect, and purpose are summarized. As a result, it is determined that “Biography root source” is the most important source for compiling and writing any biography in terms of historical value and importance, and it is the main reason for considering autobiography as historical literature. Монгол намтар зохиолд бичиг тэмдэглэлийн эх хөрөнгийг ашигласан нь Хураангуй: Энэхүү өгүүлэлд намтар зохиолын хэдэн зуун жилийн хөгжлийн явцад түүнтэй холбоотойгоор үүсэн бий болсон “Намтрын хөрөнгө” буюу “Намтрын эх хөрөнгө” хэмээх ухагдахуун, түүний нэгээхэн хэсэг болох “Бичиг тэмдэглэлийн эх хөрөнгө”-ийн талаар тусгайлан авч үзэв. Улмаар “Бичиг тэмдэглэлийн эх хөрөнгө”-д хамаарах гол гол эх хэрэглэгдэхүүн, тэдгээрийн ерөнхий онцлог, агуулга хэлбэр, үр нөлөө, үүрэг зориулалтын тухай тоймлон өгүүлэв. Үүний үр дүнд “Бичиг тэмдэглэлийн эх хөрөнгө” нь түүхэн үнэ цэн, ач холбогдлын хувьд аливаа намтрыг эмхэтгэн найруулах, туурвин бичих хамгийн чухал эх сурвалж болдог төдийгүй намтар зохиолыг түүхэн уран зохиолд хамруулан авч үзэх гол үндэслэл болдгийг тодорхойлов. Түлхүүр үг: Намтар зохиол Эх хөрөнгө Бичиг тэмдэглэлийн эх хөрөнгө