The Impact of Fake News on National Security - Togmid, Sukhbaatar (Mongolian Journal of Strategic Studies, 2025)
In the 21st century, information and the digital space have become key factors in the internal and external development of nations. Digital transformation and the widespread use of the internet, on the one hand, have expanded democracy and freedom of information, while on the other hand, they have posed new types of challenges to national security. Among these challenges, “fake news” has emerged as one of the most widespread and most harmful phenomena. Үндэсний аюулгүй байдалд хуурамч мэдээний үзүүлэх нөлөөлөл Хураангуй: XXI зуунд мэдээлэл, цахим орчин улс орны дотоод, гадаад орчны хөгжлийн гол хүчин зүйл болж байна. Дижитал шилжилт, интернэтийн нэвтрэлт нь нэг талаас ардчилал, мэдээллийн эрх чөлөөг тэлж буй бол нөгөө талаас үндэсний аюулгүй байдалд шинэ төрлийн сорилт учруулж байна. Тэдгээрийн дотор “fake news” буюу хуурамч мэдээ хамгийн түгээмэл, хамгийн хортой үзэгдлийн нэг болжээ. Түлхүүр үг: Монгол, технологи, сошиал сүлжээ, олны танил