(untitled) (Mongolian Journal of Humanities and Social Sciences, 2023)
Within this study we tried to explore spread of English, historical development, implementing policy and future trends in English in Asian countries such as Singapore, Philippine, Khong Kong, Malaysia, Taiwan, Japan and Korea. This will help to determine future trends and English language education role of our country. Азийн орнуудын англи хэлний тархалт ба хөгжил Хураангуй: Тус өгүүлэлдээ Сингапур, Филиппин, Хон Конг, Хятад, Малайз, Тайван, Япон, Солонгос зэрэг Азийн орнуудын англи хэлний тархалт ( Качру, 2009) болон түүхэн замнал, англи хэлний сургалтад баримталж буй бодлого, цаашдын чиг хандлага зэргийг дэлгэрэнгүй судалж үзэхийг хичээлээ. Энэ нь өөрийн орны англи хэлний боловсролын үүргийг тодорхойлох, ирээдүйн чиг хандлагыг тогтооход чухал үүрэгтэй билээ. Түлхүүр үг: Азийн орнуудын англи хэлний хөгжил, бодлогын шинж чанар, боловсролын үүрэг, ирээдүйн чиг хандлага