The Impact of Welfare Policies on Women's Employment - Bayarsaikhan, Erdenebat; Mungun, Namuunaa (Mongolian Journal of Economic Review, 2025)
This study uses microdata from the 2018, 2021, and 2022 surveys of the Household Socio-Economic Study (HSES) to evaluate the factors influencing employment using a limited dependent variable- probit model. It aims to assess the social support and welfare policy impact using a Difference-in-Differences (DID) estimation. The results show that when controlling for other factors, the likelihood of women being employed is 12.8% lower than that of men, and the likelihood of a woman receiving child benefits being employed is 12.1% lower. Therefore, it is possible to shift welfare support to targeted groups and provide tax benefits based on family circumstances to working households, thereby increasing their income and promoting employment. Эмэгтэйчүүдийн хөдөлмөр эрхлэлтэд үзүүлж буй халамжийн бодлогын нөлөөлөл Хураангуй: Энэхүү судалгааны ажлаар Өрхийн нийгэм, эдийн засгийн судалгааны 2018, 2021, 2022 онуудын өгөгдөл ашиглан хөдөлмөр эрхлэлтэд нөлөөлөгч хүчин зүйлсийг хязгаарлагдмал хамааран хувьсагчийн пробит загвар ашиглан судалж, Diffirence-in-Difference үнэлэгчээр бодлогын нөлөөг тооцохыг зорилоо. Үнэлгээний үр дүнд бусад хүчин зүйлсийн нөлөө тогтмол үед эмэгтэйчүүдийн хөдөлмөр эрхлэх магадлал эрэгтэйчүүдийнхээс 12.8 хувиар бага ба хүүхдийн мөнгөн тэтгэмж авдаг эмэгтэйн хөдөлмөр эрхлэлт нь 12.1 хувиар буурдаг байх магадлалтайг тогтоолоо. Иймд халамжийг зорилтот бүлэгт шилжүүлж, хөдөлмөр эрхэлж буй өрхөд гэр бүлийн нөхцөл байдлаас хамаарсан татварын хөнгөлөлт эдлүүлж, тэдний орлогыг өсгөх замаар хөдөлмөр эрхлэлтийг нэмэгдүүлэх боломжтой байна. Түлхүүр үгс: Эмэгтэйчүүдийн хөдөлмөр эрхлэлт, нийгмийн халамж, татварын хөнгөлөлт