Impact of double insurance activities on the output of ordinary insurance companies - Tugsjargal, Enkhtur (Mongolian Journal of Economic Review, 2024)
Reinsurance is a risk management tool for conventional insurance companies that reduces their liquidity and solvency risk by transferring significant exposures. For the general insurance industry in Mongolia, about 33% of the total premium income is transferred to reinsurance every year, which reduces the risk on the one hand, but on the other hand, it incurs significant costs. This study describes the impact of reinsurance on the output of conventional insurance companies in Mongolia. Давхар даатгалын үйл ажиллагаа ердийн даатгалын компанийн гарцад үзүүлэх нөлөөлөл Давхар даатгал нь ердийн даатгалын компаниудын хувьд томоохон эрсдэлээ шилжүүлэн хөрвөх чадвар болон төлбөрийн чадварын эрсдэлээ бууруулж буй эрсдэлийн удирдлагын хэрэгсэл юм. Монголын ердийн даатгалын салбарын хувьд жил бүр нийт хураамжийн орлогын 33 орчим хувийг давхар даатгалд шилжүүлдэг бөгөөд энэ нь нэг талаасаа эрсдэлээ бууруулж байгаа боловч нөгөө талаасаа томоохон зардал гаргаж байгаа тул Монголын ердийн даатгалын компаниудын гарцад давхар даатгал нь хэрхэн нөлөөлж байгаа нөлөөллийг энэхүү судалгаагаар тодорхойлсон болно. Түлхүүр үг: давхар даатгал, ашигт ажиллагаа, нийт хөрөнгө, андеррайтингийн эрсдэл, эрсдэлийн удирдлага, хөрвөх чадвар, төлбөр түргэн гүйцэтгэх чадвар, панел өгөгдөл