World Economic Changes, Dynamic Features and the Near Future - Amarjargal, Rinchennyam; Davaadorj, Tsedevsuren (Mongolian Journal of Economic Review, 2025)
The world economy seems to have entered a stable development stage according to the current methodology for calculating GDP. However, researchers conclude that the world economy is still in a difficult and poly-perma crisis, and the pace of growth and expansion is likely to slow down. This is due to the geopolitical risks of the world powers, the external economic environment, and catastrophic events related to climate change. This situation is likely to continue in the near future. Researchers and scientists are now developing and proposing a new concept and paradigm called inclusive (productive, profitable, accessible) wealth economy in order to clarify and clarify the positive and negative impacts of economic activity on human and social life, to adjust information and indicators to reality, and to simplify economic calculations. Дэлхийн Эдийн Засгийн өөрчлөлт, динамикийн онцлогууд, ойрын ирээдүйн төлөв Хураангуй: Дэлхийн эдийн засаг ДНБ-ий тооцооллын өнөөгийн аргачлалаар тогтвортой хөгжлийн шатандаа шилжин орсон мэт харагдана. Гэвч дэлхийн эдийн засаг эдүгээ мөн л хүндрэлтэй, полиперма хямралд өртсөн бөгөөд өсөлт тэлэлтийн хурдац удаашрах хандлагатай болсон хэмээн судлаачид дүгнэж байна. Үүнд дэлхийн улс гүрнүүдийн геополитикоос үндэслэлтэй эдийн засгийн гадаад орчны эрсдэлт нөхцөл байдал болон цаг уурын өөрчлөлтөөс хамаарах гамшигт үзэгдлүүд нөлөөлж буй. Энэхүү нөхцөл байдал ойрын ирээдүйд ч үргэлжлэх магадлалтай. Судлаачид эрдэмтэд, эдүгээ хүн нийгмийн амьдралд эдийн засгийн үйл ажиллагааны эерэг ба сөрөг нөлөөллийг ойлгомжтой, тодорхой болгох болон мэдээлэл, үзүүлэлтүүдийг бодит байдалтай тохируулах, эдийн засгийн тооцооллыг хялбарчлах зорилгоор инклюзив (бүтээмжтэй, өгөөжтэй, хүртээмжтэй) баялгийн эдийн засаг хэмээх шинэ ойлголт, парадигмийг боловсруулан дэвшүүлж байна. Түлхүүр үгс: Эдийн засгийн өөрчлөлт, динамик, геополитика, инклюзив эдийн засаг