Монгол орны шүхэртэн овгийн ургамлын тархацын шинэ нутгууд - Magsar, Urgalamag (Mongolian Journal of Botany, 2024)
Монгол орны Шүхэртэн (Apiaceae) овгийн ургамлын зүйл бүрийн тархацын бүх мэдээллийг дараах эх сурвалжуудаас бүрдүүлэн боловсруулалтыг хийв. Үүнд 1рт: бидний сүүлийн 20 жилийн хугацаанд цуглуулсан цуглуулгын мэдээлэл; 2-рт: ALTB, E, GAT, GFW, HAL, INM, K, LE, MW, MEL, NS, OSBU, PL, UBA, UBU болон US зэрэг 16 гербарийн сангийн мэдээлэл; 3рт: iNaturalist платформ дээрх Монгол орны Шүхэртэн овгийн ургамлын тархацын мэдээлэл; 4рт: GBIF платформ дээрх Монгол орны Шүхэртэн овгийн ургамлын тархацын мэдээлэл буюу нийтдээ тус овгийн ургамлын тархацын 4786 цэгүүдийн мэдээллийг цуглуулсан болно. Эдгээрээс тархацын 2160 цэг нь Монгол улсын Гербарийн сан (UBA, UBU)-д хадгалагдаж байна