НОХОЙН ПАРВОВИРУСЫН БА ГУДАРГЫН ХАЛДВАРЫГ ЭМНЭЛЗҮЙН ШИНЖ ТЭМДГЭЭР БОЛОН TEST-ЭЭР ОНОШЛОХ (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Улаанбаатар хотын албан байгууллага, айл өрх, хувь хүмүүс гадаад орнуудаас төрөл бүрийн үүлдрийн нохой авчирч тэжээж арчлах нь ихэсчээ. Төрөл бүрийн үүлдрийн нохойд вирусын гаралтай халдварт өвчнүүд (парвовирусын ба гудрагын халдвар, галзуу, халдварт гепатит г.м) тохиолдож байна. Эдгээр өвчнийг өнөөгийн практикт голдуу эмнэлзүйн шинж тэмдгээр оношлож байна. Иймээс парвовирусын ба гудрагын халдварт өвчнийг тусгай test-ээр оношлох, бие махбодод үүсэх бие бүтцийн эмгэг өөрчлөлтийг эд эсийн түвшинд нарийвчлан судлах нь онол үйлдвэрлэлийн ихээхэн ач холбогдолтой юм.DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.294