The Results of Belyjemchug microseries fertilizers for eggplant (Solanium Melongena.L) in the glass greenhouse (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2021)
This study was conducted to test the effect of growing time, yield and quality on the Belyjemchug series of micro-fertilizers applied to the eggplant in the greenhouse. The study compared the growing stages of the Belyjemchug series fertilized varieties, which were sowed of seed eggplant in a heated glass greenhouse on March 20, and the 70-day-old seedlings were transplanted in a glass greenhouse on May 19. The result of our research shown that yields can be harvested within 169 days after germination of four varieties, and within 100-110 days after transplantation. The height of the main stem of the eggplant variants was 75.4 cm at the beginning of the harvest, 72.9 cm at the beginning of flowering time, and 72.1 cm at the beginning of the harvest, which was 0.5-3.8 cm higher than the control variety. The average yield of eggplant  varieties in greenhouse was per 1 m2 area was 6.4 kg, which is 0.52-1.8 kg higher than the control.Шилэн хүлэмжинд ургуулсан цэсэнд (Solanum  Melongena.L)“Белый жемчуг” цуврал бордоог туршсан дүнШилэн хүлэмжинд ургуулсан цэсийг Белыйжемчуг цуврал бордоогоор бордоход ургалтын хугацаа ба ургацын гарц, чанар нөлөөлөх үр дүнг судлах зорилгоор энэхүү судалгааны ажлыг явуулсан. Судалгааны үр дүнгээр  Белый жемчуг цуврал бордоогоор бордсон хувилбаруудын өсөлт хөгжлийн үе шатуудыг авч үзэхэд III сарын 20-нд үрийг тариад 70 хоногийн настай үрслэгийг V сарын 19-нд шилэн хүлэмжинд шилжүүлэн суулгасан. Цэсийн үр жимсний ургацыг IX сарын 15-нд эцсийн хураахад  169 хоногт ургалтын хугацаа гүйцэв.  Цэсийн хувилбаруудын гол ишний өндрөөр Белыйжемчуг (Желтый) ургац ид хураах үед 75.4 см, Белыйжемчуг (Антифриз) цэцэглэлт эхэнд 72.9 см, Белыйжемчуг (Термощит) цэцэглэлтийн ид үед хэрэглэхэд 72.1 см байсан нь хяналт хувилбараас 0.5-3.8 см-аар өндөр байсан байна. Цэсийн хувилбаруудын 1м2 талбайгаас тооцсон үр жимсний дундаж ургацаар Белыйжемчуг (Желтый) жимслэлтийн эхэнд хэрэглэхэд 6.36 кг, Белыйжемчуг (Термощит) цэцэглэлтийн ид үед хэрэглэхэд 6.12 кг, Белыйжемчуг (Универсальный) жимслэлт эхэнд 5.12 кг байсан нь хяналтаас 0.52-1.76 кг-аар ахиу ургацтай байсан.Түлхүүр үг: цэс, белый жемчуг, ургалтын хугацаа, ургац