Monitoring study of biological pollution in stream water (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2020)
In recent years, Mongolia's river water has been heavily polluted by human activities, mining, industrialization, and other factors, and the river's flow has been declining every year, conducted a pilot study to monitor the study. The water sample contains an average of 0.7 million cells/ml of bacteria, which indicates low bacterial contamination.Усны биологийн бохирдлын мониторингийн судалгааСүүлийн жилүүдэд Монгол орны гол мөрний ус хүний буруутай үйл ажиллагаа, уул уурхай, үйлдвэржилт болон бусад хүчин зүйлээс болж маш их бохирдож, голын урсац жил бүр багасч байгаа тул мониторингийн туршилт судалгааг хийлээ. Усны дээжинд дунджаар 0.7 сая эс/мл бактери агуулагдаж байгаа нь нянгийн бохирдол багатай байгааг илтгэж байна. Түлхүүр үг: тэжээлт орчин, морфологи, физиологи, мониторинг