(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Микросателлитууд (MS) нь үүлдэр, омгийн мал, амьтны сүрэг доторх хийгээд хоорондох удамзүйн ялгааг тодорхойлох, ойр төрлийн холбоотой популяцуудын эволюцийн уялдааг илэрхийлэхэд чухал ач холбогдолтой. Судалгаагаар Монголын зарим үүлдэр (Говь Гурван Сайхан), омгийн (Баяндэлгэрийн улаан, Завханы буурал) ямааны хоорондох удамзүйн зай, филогенетикийн уялдааг 14 микросателлит ашиглан гаргав. Судалгаанд хамрагдсан үүлдэр, омгийн ямааны ангид эвсэл үрт байдал, полиморф шинж өндөр, харин тэдгээрийн хоорондох удамзүйн зай (ялгаа) бага (0.026-0.031) ажээ. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.299