(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2018)
Quality control and classification of agricultural products is an important component of agricultural production and sales. Use MATLAB 2010 software with image processing technology to create the quality classification of the oranges (diameter, perimeter, and field) based on the fruits. Prior to the quality classification, collecting orange tree images (taking photos from scratch), and then drawing a scratchy image. Comparing the ratio between the orange fruit diameter, perimeter, pixel and actual size, the fruit of the fruit is compared with the results of the Jeju Citrus Commission. The comparisons of these results indicate that the orange diametre pixels represent the actual amount of orange in terms of more accurate than the other two pixels (perimeter and area). This will be used for further research. Хэмжээнд тулгуурлан жүрж жимсний чанарын ангилалын судалгаа Хураангуй: Хөдөө аж ахуйн бүтээгдэхүүний чанарын хяналт ба ангилал нь хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэх ба борлуулалтын чухал бүрэлдэхүүн хэсэг юм. Тус судалганы ажилд дижтал зураг боловсруулалтийн технологыг ашиглан MATLAB 2010 програм хангамж дээр жүрж жимсийн хэмжээнд суурилан (диаметр, периметр, талбай) чанарын ангилал хийб. Чанарын ангилал хийхээс өмнө жүрж жимсийн модны зураг цуглуулж (дүрбэн талаас журж модны зургийг авна), дахяд модны зурган урдчилэн дүрс боловсруулалт хинэ. Эцүсд жүрж жимсний диаметр, периметр, талбайин пиксел ба бодит хэмжээний хоорондох харьцааг тодорхойлон жимсйиг Jeju Citrus Commission жимсний хэмжээг судалсан үр дүнтай харьцуулэб. Эдгээр үр дүнгийн харьцуулалтаас харахад жүрж жимсний диаметрийн пиксел нь бусад хоёр пиксел (периметр ба талбай)-ээс илүү нарийвчлалтайгаар жүржйин бодит хэмжээг илэрхийлсэн байна. Үүнийг цаашдын судалгааны ажилдаа хэрэглэх болно. Түлхүүр үг: Дижитал дүрс боловсруулах, Хоёртын зураг, Шуугиан, Өнгөний орон зай, Зураг сигментчилэх