Museum Research and Developments some issues (Mongolian Journal of Arts and Culture, 2024)
Since the 20th century, the International Committee for Museum Studies (ICOFOM), the Mongolian Academy of Sciences, the Mongolian Culture and Arts Research Institute, the Musei Udirdah Gazar, the National Museum of Mongolia, and the Universities have been developing museology in our country with available resources. It will be clarified the need to reflect and innovate the research works and achievements of museologists in practice, and to improve the relations between museology and museums.Музейн судалгаа хөгжүүлэлтийн тойм Хураангуй: ХХ зууны үеэс Музей судлалын олон улсын хороо (ICOFOM), Монгол Улсын Шинжлэх ухааны академи, Соёл урлаг судлалын хүрээлэн, Музей удирдах газар, Монголын үндэсний музей, их сургууль нь манай улсад музей судлалыг боломжит нөөцүүдээр ханган хөгжүүлж иржээ. Музей судлаачдын судалгааны бүтээл, ололтыг практикт тусгах, инновацжуулах, музей судлал, музейн уялдаа холбоог сайжруулах шаардлагатай болсон дүгнэлт танилцуулна. Түлхүүр үгс: сан хөмрөг, судалгаа, харилцаа