New museology studies: Social museology and ecomuseum (Mongolian Journal of Arts and Culture, 2023)
This paper examines the second museum revolution which is the next stage of the development of traditional museological studies, which flourished out of the need to support social development, ensure sustainability, and protect the environment. Additionally, the museology of our country was analyzed and evaluated by falling into the theory of social and eco-museum.Шинэ (нийгмийн, эко) музей судлалын судалгааХураангуй: Уламжлалт музей судлалын хөгжлийн дараах үе шат нь нийгмийн хөгжлийг дэмжих, тогтвортой байдлыг хангах , хүрээлэн буй байгаль орчныг хамгаалах хэрэгцээ шаардлагаас урган хөгжиж, музейн хоёрдугаар хувьсгалыг эхлүүлсэн талаар өгүүлнэ. Мөн манай улсын музей судлалыг нийгмийн болон эко музейн онолоор шинжилж, дүгнэсэн.Түлхүүр үг: музейн хувьсгал, музейн хувьса л, нийгмийн үүрэг, хариуцлага, экологи