(untitled) (Mongolian Journal of Arts and Culture, 2024)
Public library services are provided based on the basic principle of accessibility to everyone, regardless of age, race, gender, religion, ethnicity, language, or social status. Currently, the access to services of public library is insufficient, 8.8% of the population is using library services. Therefore, this study was conducted to find out why people who do not come to the library do not participate in the service. According to the results of the research, the main reasons for not being able to use public library services are “being too busy to go to the library” and “lives far from the library”. Therefore, it is necessary to introduce services for “busy” and “far away” citizens who cannot participate in public library services, and to improve existing service methods and technologies. Нийтийн номын сангийн үйлчилгээнд хамрагдаагүй оршин суугчдын судалгаа Хураангуй: Нийтийн номын сангийн үйлчилгээг нас, арьсны өнгө, хүйс, шашин шүтлэг, үндэс угсаа, хэл, нийгмийн байдлаас үл хамааран хүн бүрд хүртээмжтэй байх үндсэн зарчим дээр суурилж үзүүлдэг. Одоогоор нийтийн номын сангийн үйлчилгээний хүртээмж хангалтгүй, хүн амын 8.8% номын сангийн үйлчилгээнд хамрагдаж байна. Иймд номын санд ирэхгүй байгаа иргэд яагаад үйлчилгээнд хамрагдахгүй байгааг олж илрүүлэх зорилгоор энэхүү судалгааг хийв. Судалгааны үр дүнгээс үзвэл нийтийн номын сангийн үйлчилгээнд хамрагдаж чадахгүй байгаа хамгийн гол шалтгаан бол “номын санд очих завгүй байдал”, “гэр нь номын сангаас хол байх” ажээ. Иймд нийтийн номын сангийн үйлчилгээнд хамрагдаж чадахгүй байгаа “завгүй” болон “хол гэртэй” иргэдэд зориулсан үйлчилгээ нэвтрүүлэх, одоо байгаа үйлчилгээний арга, технологийг сайжруулах шаардлагатай болжээ. Түлхүүр үгс: нийтийн номын сангийн үйлчилгээ, үйлчилгээний хүртээмж, номын санд бүртгэлгүй оршин суугч