Effectiveness of Sand Therapy on Reducing Fear in Children: A Sample Study in Mongolian Children :: A Sample Study in Mongolian Children - Sukhbaatar, Khulan (Lavai - International Journal of Education, 2024)
This research investigates the identification and safe reduction of fear experienced by preschool children. Fear levels of 110 children aged 5 and 6 were evaluated using the "Fear in the House" test. Ten children with high levels of fear participated in a tailored sand therapy program over three months. Results were analyzed using the Children's Apperception Test (CAT) both quantitatively and qualitatively. The study found a reduction in fear levels among participating children, ranging from 16.6% to 66.6%, with an average decrease of 47.5%. Notably, the fear levels of two children normalized, and their behavior exhibited significant positive changes. Монгол хүүхдийн айдсыг бууруулахад “Элсэн сэтгэц заслын” аргыг хэрэглэсэн үр дүн Хураангуй: Бид энэхүү судалгааны хүрээнд сургуулийн өмнөх насны (СӨН) хүүхдийн айдсын мэдрэмж, уг мэдрэмж төрөх болсон шалтгааныг энгийн чөлөөтэй байдлаар илрүүлж, түүнийг илүү аюулгүйгээр бууруулах боломжийг бүрдүүлэхэд анхаарлаа хандуулсан юм. Тус судалгаанд СӨН хүүхдийн айдсыг үнэлэх зорилгоор 5 болон 6 насны 110 хүүхдийг “Байшин дахь айдас” тестээр үнэлэв. Үүнээс айдсын түвшин өндөр илэрсэн 10 хүүхдийг түүвэрлэн авч нийт 3 сарын хугацаанд айдсыг бууруулах элсэн сэтгэц заслын хөтөлбөрийг тухайн хүүхдийн онцлогт тохируулан хэрэглэж үр дүнг хүүхдийн апперцепцийн тест (Б.Туяа орчуулгаар: Children's Apperception Test, САТ) аргазүйгээр үнэлж, тоо ба чанарын анализ хийлээ. Гурван сарын хугацаанд судалгаанд хамрагдсан хүүхдүүдийн айдсын түвшин тодорхой хэмжээнд (16.6%-66.6%) буурсан бөгөөд дунджаар 47.5% буурсан үзүүлэлттэй байна. Хөтөлбөрт хамрагдсаны дараа 2 хүүхдийн айдсын түвшин хэвийн хэмжээтэй болж зан үйлийн олон эерэг байдал илэрсэн юм. Түлхүүр үг: Аналитик сэтгэц засал ⸱ Корона вирус ⸱ Урлагийн сэтгэц засал ⸱ Сэтгэлийн хөдөлгөөн ⸱ Ээнэгшилт