Results of The Experiments on Teaching Daguur Dance Using Video Records - Sarula, Guo (Lavai - International Journal of Education, 2022)
The traditional art of Daguur dance in Inner Mongolia, China, has retained its unique appearance and style, and has a special place in the nomadic ethnic culture. This article presents the results of three experiments on teaching the Daguur Lurgel dance to students using the video method. The novelty of the study is that it is the first study of the use of video records in teach Daguur national dance. As a result of the survey, a total of 60 students from the Mongolian University of Culture and Arts and Khulunbuir University in Inner Mongolia, China were involved in three pilot surveys between 2017 and 2019 in 10 phases, with a progress of 0.4-1.0 points in each phase. Therefore, it is concluded that the use of video methods is effective in teaching Lurgel dance. Дагуур үндэстний бүжгийг дүрс бичлэгийн тусламжтайгаар зааж сургах туршилтын үр дүн Хураангуй: БНХАУ-ын ӨМӨЗО-ы дагуур үндэстний бүжгийн уламжлалт урлаг нь өөрийн гэсэн өвөрмөц өнгө төрх, хэв шинжээ хадгалсаар үлдсэн төдийгүй нүүдэлчин угсаатны урлаг соёлд тодорхой байр суурийг эзэлдэг. Тус өгүүлэл нь дагуур үндэстний лүргэл бүжгийг дүрс бичлэгийн аргын тусламжтайгаар оюутанд зааж сургах гурван удаагийн туршилт явуулсан үр дүнг танилцуулах зорилготой. Судалгааны шинэлэг тал нь лүргэл бүжгийг анх удаа дүрс бичлэгийн арга ашиглан зааж сургахыг судалсанд оршино. Судалгааны үр дүнд 2017-2019 оны хооронд Монгол улсын Соёл Урлагийн Их Сургууль, БНХАУ-ын ӨМӨЗО-ы Хөлөнбуйр Дээд Сургуулийн нийт 60 оюутныг 3 удаагийн туршилт судалгаанд 10 үе шаттайгаар хамруулсан бөгөөд туршилтын үр дүнд үе шат бүрээр 0.4-1.0 онооны ахицтай гарсан. Иймд лүргэл бүжгийг зааж сургахад дүрс бичлэгийн арга ашиглах нь үр дүнтэй гэж дүгнэж байна. Түлхүүр үг: Лүргэл, хөдөлгөөн, дасгал, давтах, ахиц