Study of the Physical Development and Preparedness of Non-Physical Education Students: On The Example of Hulunbeier University - Suvd, Tuul; Yan, Chun; Tumennast, Oyundari (Lavai - International Journal of Education, 2022)
It has been observed that excessive intellectual load, physical inactivity, and the Covid-19 pandemic have a negative impact on the health, physical development, and preparedness of students. Even though there is a study that claims 55% of China’s population monitors their physical development and preparedness by themselves, it is not yet clear whether it is done scientifically accurate. Consequently, there is a need to study the level of physical development and preparation of students. When assessing the level of physical fitness of the students of Hulunbeier University, we used the sports fitness standards of students issued by the General Sports Committee of the People's Republic of China (PRC). The survey subjects were 3178 first-year students of Hulunbeier University. Student's physical development was determined by comparing body weight and height, while the students’ physical preparation was determined by mobility tests measuring speed, strength, flexibility, and endurance. The average level of physical fitness for female students was 65.2 (SE=0.226), and the overall average for male students was 60.6 (SE=0.226). When compared to the numerical values specified in the standard, the performance rate is close to or below average. The problem of physical development and preparation of students is one of the most pressing problems in modern times. Биеийн тамирын бус ангийн оюутнуудын бие бялдрын хөгжил, бэлтгэлжилтийг судалсан нь: Хөлөнбуйр дээд сургуулийн оюутнуудын жишээн дээр Хураангуй Оюуны хэт их ачаалал, хөдөлгөөний идэвхгүй байдал болон Ковид-19 цар тахлын байдал оюутнуудын эрүүл мэнд, бие бялдрын хөгжил, бэлтгэлжилтэд сөргөөр нөлөөлж буй нь ажиглагдаж байна. БНХАУ-д хүн амын 55% нь бие бялдрын хөгжил, бэлтгэлжилтээ өөрөө хянадаг гэсэн судалгаа байдаг боловч бодит байдал дээр шинжлэх ухааны үндэслэлтэй үнэн зөв хянадаг эсэх нь хараахан тодорхой биш байна. Иймд бид оюутны бие бялдрын хөгжил, бэлтгэлжилт аль түвшинд байгааг судлах шаардлага, хэрэгцээ зүй ёсоор тавигдаж байна. Хөлөнбуйр Дээд Сургуулийн оюутнуудын бие бялдрын бэлтгэлжилтийн түвшинг үнэлэхдээ Бүгд Найрамдах Хятад Ард Улсын (БНХАУ) Спортын Ерөнхий Хорооноос гаргасан оюутан суралцагчдын спортын чийрэгжүүлэлтийн стандартыг ашиглан тооцсон. Судалгаанд Хөлөнбуйр Дээд Сургуулийн 1-р курсийн 3,178 оюутан хамрагдав. Оюутны бие бялдрын хөгжлийг биеийн жин, биеийн өндрийн үзүүлэлттэй харьцуулах аргаар, оюутны бие бялдрын бэлтгэлжилтийг хурд, хүч, уян хатан, тэсвэрийн чадавхуудыг тодорхойлох хөдөлгөөний тестийн аргаар тодорхойлов. Бие бялдрын бэлтгэлжилтийн дундаж түвшин эмэгтэй оюутнуудын хувьд 65.2 (SE=0.226), эрэгтэй оюутнуудын нийт дундаж 60.6 (SE=0.226) гарсан. Стандартад заасан тоон утгатай харьцуулан үзэхэд дөнгөж тэнцсэн буюу дундаж үзүүлэлтээс доогуур амжилтыг үзүүлсэн байна. Оюутнуудын бие бялдрын хөгжил, бэлтгэлжилтийн асуудал орчин үед тулгамдаж буй асуудлын нэг хэмээн үзэж байна. Түлхүүр үг:Бие бялдрын чадавх, бие бялдрын бэлтгэлжилт, хурд, хүч, уян хатан, тэсвэр