ОХУ-ЫН БОЛОВСРОЛЫН ХӨГЖЛИЙН ТЭРГҮҮЛЭХ ЗОРИЛТ, СТРАТЕГИ (Journal of International Studies, 2015)
Өнгөрсөн зууны сүүл үеэс эхэлсэн шилжилтийн тэр үеэс өнөөг хүртэл  Оросын төрөөс дэлхий нийтийн жишгийн дагуу боловсролын салбарынхаа  үндсэн зарчим, зохион байгуулалт, чиг хандлагаа өөрчлөн, боловсруулан хэрэгжүүлэх чиглэлээр идэвхитэй үйл ажиллагаа явуулж иржээ. Энэ хугацаанд “Оросын боловсролыг шинэчлэх үзэл баримтлал” (2001-2010), “ Үндэсний тэргүүлэх төсөл “Боловсрол” (2005),  “2006-2010 онд боловсролын тогтолцоог хөгжүүлэх зорилтот хөтөлбөр”, “Инновацийн Оросын шинжлэх ухаан ба шинжлэх ухаан-сурган хүмүүжүүлэх боловсон хүчнийг хөгжүүлэх зорилтот хөтөлбөр” (2009-2013), “Холбооны улсын боловсролын хөгжлийн зорилтот хөтөлбөр” (2011-2015) зэрэг баримт бичгүүд батлагдан хэрэгжиж байна.English Title: Strategy and Main Goal of Russian Education Development DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i2.393