Лалжаагүй лалын Иранд зорчсон минь (Journal of International Studies, 2011)
Судлаач профессор, дипломатч, Монгол Улсаас АНБЕУ-д суугаа Элчин сайд Д.Баярхүү нь 2010 оны 11 дүгээр сард Тегеран хотноо Азийн хамтын ажиллагааны яриа хэлэлцээний Сайд нарын IX  уулзалтад Засгийн газраа төлөөлөн оролцох далимдаа тэр орны талаар тэмдэглэл хөтөлж түүнээ сийрүүлж тус сэтгүүлийн уншигчдад  сонирхуулъя хэмээн шийджээ. Тэрээр Каираас Иранд хавсран суухаар болж байгаа  тул тэр орныг гүнзгий таньж мэдэх ёстой  хэмээн үзэж байгааг нь сэтгүүлийн зөвлөл дор хуваалцлаа.