Монгол Улсын Гадаад харилцаа ба Шанхайн Хамтын ажиллагааны байгууллагатай харилцах харилцаа (Journal of International Studies, 2015)
2013 онд Монгол Улсын гадаад харилцаа идэвхтэй ажиллаж гадны улс орнуудтай өргөн хүрээнд харилцаж, өндөр дээд хэмжээний харилцан айлчлалуудыг хийж байсан боловч гадаад харилцааны гол төв нь Хятад, Орос хоёр хөрш улс нь байлаа. Шанхайн хамтын ажиллагааны байгууллагын анхны ажиглагч орны хувьд Монгол Улс уг байгууллагатай харилцах харилцааг улам илүү чухалчилж байгаа юм. Монгол Улс Шанхайн хамтын ажиллагааны байгууллагын (ШХАБ) хүрээн дэх эдийн засаг худалдаа, эрчим хүч, дэд бүтцийн бүтээн байгуулалт, хилээр дамжин өнгөрөх тээвэр, аялал жуулчлал зэрэг салбаруудын хамтын ажиллагаанд анхааралаа хандуулж байна.