Хадгаламжийн нөөцийн бодлого ба санхүүгийн зуучлал (Journal of International Studies, 2014)
Төлбөрийн балансын алдагдлын дарамт тасралтгүй үргэлжиж буй нөхцөлд ЗБН-ийн хэмжээг өсгөх зэрэг аргаар гадаад валютыг худалдан авч үндэсний мөнгөн тэмдэгтийг нийлүүлэн санхүүгийн зуучлалыг хурдасган, статистикийн чанартай мөнгөний бодлогын үр ашгийг бууруулж, бодлогын тодорхой байдлыг алдагдуулснаар санхүүгийн шинэ хямралд хүргэж болзошгүй юм. Энэхүү өгүүлэлд санхүүгийн зах зээлийн бүтцийн загвар хэрэглэн, микро түвшинд санхүүгийн бус аж ахуйн санхүүжилтийн бүтцийн загвар дээр ЗБН-ийн бодлогын нийтлэг арга хэрэгслийн үзүүлэх нөлөөлөлд дүн шинжилгээ хийсэн болно. ЗБН-ийн хэмжээг нэмэгдүүлдэг мөнгөний хатуу бодлого нь банк санхүүгийн зуучлалын үйл явцыг хурдасган, шууд санхүүжилтийн эзлэх хувийн жинг нэмэгдүүлнэ. Эдийн засгийн мөчлөг болон мөнгөний нийлүүлэлт гэх мэт бусад нөлөөлөх хүчин зүйлс нь ЗБН-ийг 1%-иар, санхүүгийн бус аж ахуйн шууд санхүүжилтийн хувь хэмжээг 0.7%-иар өсгөдөг гэдгийг онолын болон империк түвшний дүн шинжилгээ харуулж байна. Хятад хэлнээс орчуулсан:Д.Базардорж (ШУА-ийн Олон улс судлалын хүрээлэнгийн ЭША)