ОХУ-ын шинжлэх ухаан, технологийн шинэчлэл (Journal of International Studies, 2014)
ОХУ-ын инновацийн хөгжил нь мэдлэгт суурилсан шинжлэх ухаан-технологийн салбарыг орчин үед нийцүүлэн хөгжүүлж, инновацийн үр ашигтай тогтолцоог бүрдүүлснээр эдийн засгийн өрсөлдөх чадавхийг дээшлүүлэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэх учиртай. Оросын инновацийн тогтолцооны сул тал нь инновацийн хөгжлийн үндэс гэгддэг суурь судалгааг дутуу үнэлдэгт оршдог. Сүүлийн жилүүдэд “суурь судалгаа-хавсарга судалгаа-аж үйлдвэрлэл” гинжин холбоо тасалдаж, академик болон их сургуулиудын салбарын өндөр потенциалыг хангалтгүй ашиглаж, мэдлэгийн эдийн засгийг бий болгох үйл явцад эдгээрийг татан оролцуулах явдал хангалтгүй байгаа. Иймээс инновацийн хөгжлийг улам эрчимжүүлэхийн тулд ОХУ-ын төр засгийн зүгээс томоохон холбооны болон зорилтот хөтөлбөрүүдийг боловсруулж, шаардлагатай санхүүжилтийг шийдвэрлэн, инновацийн томоохон төв “Сколково”-г байгуулахаар эрчимтэй ажиллаж байна.Science and technological modernization of Russian FederationThe Russian innovation development is based on latest know-hows which creates a science and technology development system and which serves as very important, productive and compatible source for economy growth.The weak side of Russian innovation system is insufficient evaluation of research and survey which is a basis for innovation development. Recent years the chain of “basic survey - additional survey - industry” is lost.also, there is insufficient use of academic sources and the informative use of economy is not enough. Therefore in order to force the development process on innovation development the government of Russia developed a number of big programs and the funding and financing of these programs is also successfully done. As an example the establishment of Skolkovo center can be seen.