Монгол-Оросын харилцааны түүхэн сургамж (Journal of International Studies, 2013)
Говь талын малчны гэрт бойжиж ботго тугал эргүүлж, адуу тэмээнд давхиж өссөн малчны хүү миний бие Москвад суралцахаар явсан үеэсээ эхлээд 40 шахам жил оросуудтай хамтран ажиллаж байна. Үүний зэрэгцээ Орос-Монголын харилцааг олон жил ажиглаж, цаг л гарвал энэ талаар уншиж, уулзаж учирч явсан хүмүүсийнхээ бодол санааг зориуд сонирхон сонсож, судалгаа хийж явна. Энэ удаа би өөрийнхөө санал бодлоо, эгэл жирийн монголчуудынхаа ойлголттой жишиж тунгаан, уншигч олондоо толилуулж байна. English title: Historical Lessons of Mongolian and Russian Relations