(untitled) (Journal of International Studies, 2015)
Монгол Улсын аюулгүй байдал, үндэсний язгуур ашиг сонирхлыг олон улсын эрх зүйн хүрээнд улс төр-дипломатын аргаар ханган хамгаалах нь гадаад бодлогын тэргүүлэх зорилт мөн. Түүнийг хэрэгжүүлэх, дэлхий нийтийн тулгамдсан асуудлуудыг шийдвэрлэхэд өөрийн улсын хувь нэмрээ оруулах, байр сууриа бэхжүүлэх, дуу хоолойгоо сонсгож байхад олон улсын байгууллагууд,нэн ялангуяа, Нэгдсэн Үндэсний Байгууллага чухал үүрэгтэй. НҮБ- олон улсын хамтын нийгэмлэг дэх манай улсын оролцоо нь олон улсын энх тайван, аюулгүй байдлыг хангах, энхийг сахиулах, зэвсэг хураах асуудлаас эхлээд ардчилал, боловсрол, эмэгтэйчүүдийн аж байдлыг сайжруулах, хоршооллыг дэмжих, далайд гарцгүй хөгжиж буй орнуудын онцгой хэрэгцээ шаардлагыг хангах, уур амьсгалын өөрчлөлтөд дасан зохицох зэрэг өргөн хүрээг хамарч байна. Title: Mongolian participation in UNO activity: Results and Goals DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i1.375