(untitled) (Journal of International Studies, 2002)
English title: Economic globalization: Factors, effects and reasons Өмнөх цуврал өгүүллүүддээ бид глобалчлалын эриний олон улсын худалдаа, санхүү, үндэстэн дамнасан корпорац, олон улсын харилцаа, буурай хөгжилтэй орнуудын хөгжлийн зарим асуудлуудын талаар тоймлон өгүүлсэн билээ. Энэ удаа эдийн засгийн глобалчлалын хөтөч нь болсон технологийн болон улс төрийн глобалчлалын зарим гол хүчин зүйлүүдийг тогтоож, тэдгээрийн тухай тайлбарлахыг оролдлоо. Мөн түүнчлэн эдийн засгийн глобалчлалын өвөрмөц онцлогтой холбоотой, бид эдийн засгийн эрчимтэй интеграцчлалын үед амьдарч байна уу, эсвэл урьд өмнө хүрсэн олон улсын эдийн засгийн харилцан хамаарлын шат руугаа явж байна уу гэсэн асуултуудад хариулахыг зорьсон юм. (Үргэлжлэл. Түрүүч нь өмнөх дугааруудад)