(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
Мөнгөний мөн чанар ба арилжааны өртөг (Transaction Costs) бол юань хил дамнан эргэлтэнд орох гол нөхцөл нь болж өгдөг. Өөрчлөлт шинэчлэлт, нээлттэй бодлогын хэрэгжилт нь юаний идэвхжих үндсэн шалтгаан, гол хүчин зүйл нь болж өгөв. 2009 оноос хойш Хятадын засгийн газраас хил дамнасан худалдаанд юаниар тооцоо хийх туршилтын зарчмыг хэрэгжүүлсний үр дүнд хил дамнасан юаний гүйлгээ шинэ шатанд гарав. Монгол Улсад юань урсан орж ирж буй гол арга зам нь хоёр орны арилжааны банкны хамтын ажиллагаа дээр суурилж байна.