(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
Энд бичигдсэн түүхэн сэдэв эдүгээ нууц биш болсон. Түүх түүхээрээ үлдэг, тэр түүхийг хойч үе маань мэдэг, сонирхог гэдэг үүднээс бичигдсэнийг ойлгох биз ээ. Үнэхээр хоёр их хөрш маань нийгмийн байгуулал нь нэг (социализм), зорилго нь нэг (коммунизм) байсан хэрнээ хил дээрээ зэвсэг хангинуулж, бүр байлдах дээрээ яагаад тулсан юм бэ гэдгийг зөвлөлтийн ба хятадын тухайн үеийн эх сурвалжид тулгуурлан олон тайлбаргүй дор буулгав. Харин гуравдугаар гарчиг нь зохиогчийн нэмэлт тайлбар болно. English title: Peak of the conflict between Soviet Union and China