(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
Монгол-Хятадын стратегийн түншлэлийн түвшний харилцаатай холбоотойгоор харилцаанд гарч буй зарчмын өөрчлөлт, эдийн засгийн салбар дахь харилцаа зэрэг нь өнөөг хүртэл шаардлагатай түвшинд хөгжиж чадаагүй. Тиймээс дотоод, гадаад шалтгаан, харилцааны шинэ хэлбэр Монголын эдийн засгийн өсөлтөнд үзүүлэх нөлөө зэрэг асуудлыг энд хөндсөн. Өгүүлэлд Монгол Улс өөрийн эдийн засгийн хөгжлийн өсөлтийг бий болгохын тулд Хятадын хүчин зүйлийг аль болохоор түлхүү, оновчтой ашиглах шаардлагатайг тэмдэглэсэн. New circumstances in Mongolia and China relations This article mainly raised changes occurring between Mongolia and Chinese relationship especially since the establishment of strategic partnership, the unsatisfactory development of two countries especially in terms of economic sphere, its inner and outer reasons and factors of facing failure, and positive influence of new relationship which will be beneficial to Mongolian economy. Moreover, the author emphasizes the significance of Chinese partnership for further economic development of Mongolia.