(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
Энэхүү өгүүлэлд манай улстай хамгийн урт хилийн шугамаар холбогддог хөрш улс болох БНХАУ-аас Монгол Улс руу чиглэсэн хөрөнгийн урсгал сүүлийн жилүүдэд яагаад эрс нэмэгдэх болов? Тэдгээр хөрөнгийн урсгалын үр өгөөж, сөрөг нөлөөг тодруулж, хөрөнгийн урсгалыг ямар, ямар төсөл хөтөлбөрүүдэд зарцуулж байгааг судлан өөрийн үнэлэлт дүгнэлт өгөх оролдлого хийлээ. Манай орны хөрөнгийн хомсдолтой эдийн засагт гадаадын хөрөнгө оруулалт, зээл, тусламж чухал үүрэгтэй хэвээр байна. Төр засгаас идэвхтэй бодлого явуулсны үрээр манай улсад хийгдэж буй гадаадын хөрөнгө оруулалт ялангуяа БНХАУ-аас оруулж буй хөрөнгө оруулалт, зээл, тусламж сүүлийн жилүүдэд өссөөр байна. Харин тэдгээр хөрөнгө оруулалт болон зээл тусламжийг хэрхэн зарцуулж, ашиглаж буй байдалд, дүн шинжилгээ хийсэн судалгааны зохиол бүтээл хомс байгаа учир тэрхүү чухал асуудалд бага боловч хувь нэмэр оруулах үүднээс энэхүү өгүүллийг бичлээ. The summary of Government grant, aid and soft loans from the People’s Republic of China to Mongolia Chinese loan and grant aids to Mongolia and their funded projects are counted as an inseparable part of the Mongolian & Chinese trade and economical cooperation. In this article, I included detailed information about grant aid and easy term loans from China to Mongolia, and which project, programs had been funded by them and my conclusion about the positive and negative outcomes of those. Our country’s economy still has insufficient source of money, therefore foreign grant aid and loans remain important. Last few years, Chinese investment to our country has been continuously growing. However, we did not have a precise analysis how we are spending the money, hence I have decided to contribute in, by writing the summary of grant aid and easy term loans from China to Mongolia.