(untitled) (Journal of International Studies, 2013)
Энэ зууны эхэн үеэс олон улсын зах зээл дээрх байгалийн баялгийн бүтээгдэхүүний үнэ ханш ихээр өсөхийг дагалдан уул уурхайн баялгийг голлон ашиглах болсонтой уялдан Монгол Улсын эдийн засгийн өсөлт хурдацтай нэмэгдэж хөгжлийн тааламжтай байдалд оржээ. Гэвч Монголын улс төр, эдийн засаг, газар зүйн өвөрмөц онцлогоос болж уул уурхайн баялгийг ашиглах явцад зарим ашиггүй байдал тулгамдаж байгаа ба тус өгүүлэлд эдгээр асуудалд ажиглалт хийсэн болно. English title: Priority Issues on Utilization of Mining Wealth in Mongolia