(untitled) (Journal of International Studies, 2020)
Under the objective to ensure its strategic autonomy set in 2016, the European Union is undertaking changes in common foreign and security policy, defense, economic and technological areas. In this article, the author not only examines these changes, but also expresses her views on how they may affect the relations between Mongolia and the EU. Европын холбооны стратегийн бие даасан байдал ба Монгол улс Хураангуй: Европын Холбоо (ЕХ) нь гадаад тааламжгүй нөхцөл байдлын улмаас 2016 оноос хойш стратегийн бие даасан байдлаа хангах зорилго тавин ажиллаж, нэгдсэн гадаад бодлого, аюулгүй байдлын бодлого, батлан хамгаалах, эдийн засаг, технологийн салбарт томоохон өөрчлөлтийг хийж байна. Уг өгүүлэлд эдгээр өөрчлөлтийн талаар авч үзэхээс гадна энэ нь Монгол Улс ба ЕХ-ны хоёр талын харилцаанд ямар байдлаар нөлөөлөх боломжтой талаар өөрийн санал дүгнэлтийг хийх болно. Түлхүүр үгс: Европын Холбоо, стратегийн бие даасан байдал, Монгол Улс ба Европын Холбооны хамтын ажиллагаа